Терапия за блокиране на бръчки

Всички вече знаем, че Чрез тази терапия се блокира провеждането на импулса от нервната към мускулна клетка, като по този начин спира съкращението на мимическите мускули, но същевременно запазва естествената мимика и изглед на лицето. Медикаментът се използва в необходимото терапевтично разреждане. Ето защо неговата употреба в медицината започва още в 1950г. като пикът му е в последните 10 години – най-общо като средство за блокиране на мимическите мускули в горната част на лицето. Като целта е да се блокират мускулните съкращения на мимическите мускули на челото и така наречения ,,пачи крак’’.

Изключително бърза и елегантна процедура, траеща не повече от 10 минути с инжекционно поставяне на необходимото количество, според дебелината на кожата и дълбочината на оформилите се бръчици. Гарантирана е безболезността и ефективността на процедурата (от 3-я до 7-я ден) след интервенцията, както и напълно запазване на мимиката, усмивката, блясъка в очите, доброто настроение.

БЛОКИРАНЕ НА ИЗПОТЯВАНЕТО (хиперхидроза)

Използва се и за предотвратяване на свръхизпотяване на мишници, ръце и крака. Изключително ефективно е,защото блокира потните жлези. Лекарят първо рисува решетка и на местата, където се пресичат линиите, се прилага процедурата по блокиране на изпотяването. Ефектът продължава 6 месеца, както при същата манипулация на лице, като при всяко следващо блокиране става все по-дълъг.
Процедурата е безболезнена. Подходяща е и за жени, и за мъже.