GUNA колаген-мезотерапия

Мезотерапията е процедура , при която в средния слой на кожата –мезодерма се инжектира коктейл от аминокиселини, витамини, микроелементи, хиалуронова киселина и други активни субстанции . В зависимост от използваните коктейли мезотерапията има за цел:

  • активиране на клетките, произвеждащи основните структури на кожата (колаген, еластин, междуклетъчна субстанция)
  • хидратация
  • стягане и подобряване тонуса на кожата
  • антицелулитен и липолитичен ефект за тяло и др

Колагенова мезотерапия:

Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, деструктуриране и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.

Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие от което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства възстановяването и обновяването на кожата.
Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при което не само дермалният слой изтънява, но и колагеновите и еластинови нишки, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване.

Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, хроноостаряване, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори.. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце. Те включват най-вече лицето, врата, горната част на дланите и ръцете до лактите.

MD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA LABORATORIES на базата на физиологичното остаряване на кожата, с цел да осигури един новаторски метод за възстановяване на влагата в кожата, намалявайки по този начин появата на бръчки и други характерни белези на остаряване. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали. Основният инградиент на препарата е колагена, който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите нишки и така изгражда опорна „биомрежа”, която осигурява стегнатост и плътност на кожата.