IPL – Фотоепилация

Най-новата и ефeктивна IPL технология “пето поколение” за третиране на големи зони – бързо, безболезнено и без странични ефекти, минимален риск от изгаряния, хипер пигментации, абсолютен и дълготраен ефект,със средно 4 на брой процедури. Предимствата на новия апарат на Pulsar са в големия накрайник, който може в рамките на 30мин. да обработи цяло тяло, а настройките на самия апарат позволяват ефективното и безболезнено премахване и на най-светлите косми. Представете си гладка копринена кожа без бръснач, кола маска, епилатор, електроепилация. Представете си премахване на нежеланото окосмяване без всички тези досадни и болезнени процедури. АIPL (акумулирана интензивна пулсова светлина) технологията нежно и дълготрайно премахва нежеланото окосмяване по лице,гръб,гърди,крака,мишници,областта на бикините и във всяка друга част на тялото. Съвременният и нов подобрен апарат на Pulsar позволява третирането и лечение на широк спектър кожни проблеми като розацея, капиляри, бактериално акне, а специалният оранжев накрайник се бори с признаците на остаряващата кожа-пигментации, девитализирана и отпусната кожа.

Как действа PULSAR “IPL” технологията ?

Преди терапията: лъчението е адаптирано към нивото на меланин, което се съдържа в третираните косми и кожната повърхност около тях. Интензивната пулсова светлина селективно се насочва към фоликула на косъма, без да наранява епидермиса. По време на терапията: с увеличаването на температурата и загряването на фоликула, част от енергията на интензивната пулсова светлина се абсорбира от пигмента на косъма, но друга част от тази енергия директно въздейства върху луковицата. По този начин интензивната пулсова светлина пречи на клетките, които са отговорни за растежа на косъма. След терапията: унищоженият косъм и фоликул са премахнати от естествените физиологични процеси. Резултатът е дълготрайно обезкосмяване на третираните места,с малко на брой процедури.

Какво е усещането при PULSAR “IPL”технологията?

Всеки импулс светлина наподобява усещането от съвсем леко щипване или съвсем леко парване. Затова не е необходимо локално обезболяване и повечето хора понасят процедурата доста добре, без нежелани странични ефекти.

Подходяща ли е PULSAR “IPL” за всеки тип косъм и за всеки тип кожа?

“IPL” е терапия съобразена със съответния цвят на косъма, дебелината му и мястото ,където се намира. Всеки косъм с пигмент може да бъде успешно повлиян от интензивната пулсова светлина. А що се отнася до типовете кожа, АIPL e първата процедура за фотоепилация, която доказано ефективно премахва нежеланото окосмяване при всички типове кожа.