LPG

Endermologie е система разработена във Франция от Луис Пол Гите през 70 години на XXв. и в началото се използва за третиране на изгаряния с цел предотвратяване на свиването на кожата, както и за отпускане на обезобразени тъкани. По време на първоначалата употреба е забелязано допълнителното действие на терапията за подобряване на вида на кожата и по специално въздействието върху целулита и така започва широкото му разпространение във Франция, Европа, Азия и САЩ и за естетически цели. Третирането с LPG Endermologie е напълно неагресивно и представлява вакумен масаж, който стимулира клетъчния метаболизъм, подобрява кръвообръщението и лимфотичането. LPG Endermologie се прилага успешно при редица проблеми:

 • отпусната кожа, целулит
 • локализирана подкожна мастна тъкан
 • възстановяване на контурите на женското тяло след раждане
 • синдром на уморените крака
 • при оточни крайници
 • белези – пресни и стари
 • травми на стави, сухожилия, лигаменти
 • anti-aging ефект
 • след липосукция
 • венозна недостатъчност
 • лимфодренаж

TEРАПЕВТИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА LPG

Много жени рано или късно биват засегнати от синдрома “оточни крака”, който се счита за първи признак на венозната недостатъчност. С дрениращото си въздействие върху свободните междуклетъчни пространства (където се осъществява 70% от обмяната на течностите в тялото) техниката на LPG® играе значителна роля в третирането на болезнени състояния (неприятни усещания в гърба, ставите, синдрома на уморените, тежки крака), състояния в резултат на заемане на определени положения (стоене прав), както и на козметични проблеми заради наличието на целулит (задебеляване на тъканта). Влиянието на Keymodyle върху състоянието на самата структура на съединителната тъкан, стимулира цялостно лимфната система. Ефикасното въздействие на техниката на LPG® върху клетъчния метаболизъм и лимфната система дава бързи и дълготрайни резултати за заличаването на пресни и стари белези. Техниката на LPG® намалява тъканната фиброза, съпровождаща лимфния отток и освобождава излишната течност, като отваря лимфните канали и околните пространства в мускулите и сухожилията. Тази техника има теглещ ефект върху тъканта, като се разпространява и в междуклетъчната течност, а това подпомага абсорбцията на протеини и редукцията на отока. Резултатът е дълготраен поради отстранения застой в областта на белега. Контролираните технически методи обработват тъканта, в следствие на което се подобрява кръвообръщението, храненето на тъканите с кислород, еластичността им. Това предизвиква намаляване на плътността на белега, той се става белезникав и се слива с цвета на кожата.

LPG И СПОРТНА ТЕРАПИЯ НА МУСКУЛИТЕ

Спортът в днешни дни е синоним на перфектно изпълнение и надминаване на собствените граници. Техниката LPG® има две допълнителни цели, когато се използва за специфична стимулация на мускулната съединителна тъкан: да дренира остатъка продуциран от мускула и да стимулира вискозитета и еластичността на му. Приложението й върху фасциите, апоневрозите и проприорецепторите увеличава изхвърлянето на млечната киселина, токсини и др. Стимулира се по добро хранене на мускула, вследствие на което се подобрява мускулната тъкан. Специфичната стимулация се извършва, благодарение на компютъризирани програми с точно определени параметри. Състоянията, които се третират са мускулна треска, подготовка на мускулите преди и възстановяване след физическо натоварване, при разкъсвания на мускулното тяло, сухожилия и връзки. LPG предлага изключителни възможности за третиране на съединителната тъкан, подобряване вида на на кожата и стимулиране обмяната на веществата. Много голямя част от жените използват кремове,серуми и маски,като грижа за кожата,но кожата трябва да се подържа не само от вън а и от вътре, като се подсилва от лежащите под нея структори, съединителна тъкан, колагенови и еластанови влакна, на които тя дължи своята еластичност. LPG допринася към усилията ни да се почустваме по-добре,да запазим здравето, красотата и доброто самочуствие. За допълнителна информация и консултиране относно проблеми с наднормено тегло, степен на целулит, подобряванве вида на кожата, можете да се обърнете към специалистите в Клиника Derma Pro Aestetics.